Dharma Sah Norge

 

 

 

MEDITASJON
Uansett hvem det er, en person som vet hvordan han kan konsentrere seg og fokusere kan gjøre de oppgavene som han har fått bedre enn andre.

Konsentrasjon og fokusering betyr å plassere sinnet på ett sted. På den måten kan en person som har gode konsentrasjonsevner alltid gjøre jobben sin bedre, uansett hva slags arbeid det er.

Samtidig er han så kreativ at han vil utvikle seg mye mer enn andre.

Uansett hva slags situasjon eller jobb han har, så utvikler han sine evner uten frykt og usikkerhet. Han gjør rett og slett jobben sin oppriktig og helhjertet, noe som gir gode resultater og suksess. Han blir en person som andre har bruk for. En person som ikke er i stand til å konsentrere seg og fokusere er akkurat det motsatte. Han gjør ting på en veldig komplisert måte, prøver å bruke sinnet på alle mulige måter, og kan ikke engang fullføre én oppgave riktig. Resultatet blir at andre alltid klager på han. Når en person praktiserer og har et konsentrert sinn, så vil praksisen hans bli dypere og han kan oppnå et klart sinn.

En negativ person som ikke har et godt sinn har dårlige evner til å konsentrere seg fordi tanker som dukker opp i sinnet hans alltid tar en negativ retning, og en negativ tanke er alltid mye mer komplisert enn en positiv tanke. Han følger den negative tanken og deretter må han dekke over den negative tanken. Han bruker sinnet unødvendig, slik at sinnet hans spres overalt. På grunn av hans spredte sinn, kan han ikke konsentrere seg på ett sted.

Hvis sinnet alltid er opptatt, er det vanskelig å fokusere.

Når vi mediterer, glem ikke disse ordene: Som når en katt venter på at en mus skal komme ut av hullet sitt, hvis man har et slikt konsentrert og fokusert sinn kan man oppnå hva som helst. Med et slikt konsentrert sinn spør deg selv: Hvem er jeg? Hva er jeg? Hva er dette?

Det som jeg lærer deg er ikke nytt. Du har hørt om det før enten i dette livet eller tidligere liv. Denne daglige læren er ganske enkelt en påminnelse slik at vi kan oppnå klarhet og leve riktig i dette og fremtidige liv. Å tro på denne læren er fullt og helt avgjørelsen til den som leser den. Dessuten er det leserens valg å bruke sine egne forestillinger på denne læren.

                                                                  ©  Ji Kwang Dae Poep Sa Nim 

Teksten er oversatt fra utdrag av Daily Sutras av Dae Poep Sa Nim. Siden 1992 har Dae Poep Sa Nim hver dag sendt Daily Sutras til sine studenter.