Dharma Sah Norge

 

 

 

KARMA
Et hatefullt sinn, et anklagende sinn, et sjalu sinn og et sinn som søker hevn er i virkeligheten gift som ødelegger en selv.

Hvis for eksempel en person har et anklagende, hatefullt sinn, vil resultatet av anklagelse og hat komme tilbake til en selv, og han vil få anklagelse og hat fra andre.

Hvis noen har et sinn som ønsker å søke hevn eller såre andre, vil frøet med dette komme tilbake til han, og han vil selv bli et mål for å bli hevnet eller såret.

På samme måte vil en person som har et sjalu sinn gå tilbake i stedet for å ha fremgang i livet. Frøet med sjalusi vil medføre at han alltid kommer i situasjoner der han er sjalu på andre som gjør det bedre enn han selv.

Alle disse typene av det uvitende sinn er ikke bare gift for en selv, det betyr også at man blir sin egen fiende.

Et hatefullt sinn, et anklagende sinn, et hevngjerrig sinn, et sjalu sinn – legg det fra deg og ha alltid et sinn hvor du begynner livet på nytt.

Da kan man redde seg selv fra det fengselet uten vinduer som man selv skaper.

Selv om vi lever et sosialt liv som er som et edderkoppnett, vil et slikt ”legg det fra deg”-sinn føre til at vi blir som en skarpsynt hest som flyr høyt og galopperer gjennom det store åpne rom.

Se alltid på deg selv, sjekk om du forstyrrer eller irriterer andre eller hva slags handlinger du gjør.

Hvis du for eksempel gjør mange flere uriktige handlinger enn andre, og samtidig misliker andre og har et negativt sinn overfor dem, bør du fortelle deg selv hvor mye uvitenhet du har.

Mange mennesker tror at de kommer til et paradis etter at de dør hvis de har skapt god karma. Det finnes selvsagt et paradis etter døden, men egentlig er det her i denne eksistensen. Mens vi er i live så må vi kunne nyte dette paradisiske livet.

Årsaken til at man ofte ikke kan nyte dette paradiset er ens individuelle negative karma. Likevel er det slik at uansett hvor mye negativ karma man har, så vil en person som har et frø med hell og velstand kunne nyte dette paradisiske livet når hans negative karma forsvinner.

Paradis er ikke langt fra helvete. De er alltid veldig nære hverandre. Det er akkurat som en vakker lotusblomst som blomstrer i den skitne gjørma. Selv om gjørma rett inntil lotusblomsten er skitten og lukter vondt, sørger den for lotusblomstens gode duft. Gjørma forandrer seg til å bli ren skitt og sørger for god næring til lotusblomstens røtter. Den blir bodhisattva-skitt som blir nyttig for andre.

Det er for eksempel slik at noen har god karma, men hvis de ikke har et frø med hell og velstand, så opplever de vanskeligheter med å leve et paradisisk liv. Når jeg etablerte dette vakre Dharma-palasset så er det fordi det er mitt ønske å gi frø med hell og velstand til alle. Derfor er klosteret vårt prydet med skjønnhet. Frø med skjønnhet vil gagne alle og vil føre til verdensfred. Det vil bli et stort frø med skjønnhet, et stort frø med evnen til å pryde alt med skjønnhet, akkurat slik lotusblomsten blomstrer i den skitne dammen.

Jeg sender min velsignelse og energi til hele verden fra dette vakre klosteret og Dharma-palasset. Alle studentene som kommer hit opplever hvor mye hjelp de får på dette stedet. Hvis noen kommer til dette hellige stedet med et sinn fylt av sjalusi, grådighet og begjær, er det vanskelig for dem å motta hjelp. Men uansett så vil enhver som kommer hit til Dharma-palasset og hovedkvarteret til Lotus Sangha of World Social Buddhism få et stort frø med hell og velstand.

Det som jeg lærer deg er ikke nytt. Du har hørt om det før enten i dette livet eller tidligere liv. Denne daglige læren er ganske enkelt en påminnelse slik at vi kan oppnå klarhet og leve riktig i dette og fremtidige liv. Å tro på denne læren er fullt og helt avgjørelsen til den som leser den. Dessuten er det leserens valg å bruke sine egne forestillinger på denne læren.

                                                                  ©  Ji Kwang Dae Poep Sa Nim 

Teksten er oversatt fra utdrag av Daily Sutras av Dae Poep Sa Nim. Siden 1992 har Dae Poep Sa Nim hver dag sendt Daily Sutras til sine studenter.